God mellandagsrea!

Nu är jag åter efter ett litet kort jullov från bloggen, dvs jag har jobbat men är nu äntligen ledig några dagar. Skulle behöva några veckors semester men 4 dagar är ju alltid en början...

Så mellandagsrea. Konsumenternas högtid jul följs av den hemska"fyndhetsen" på rea när klappar ska bytas och fynd göras för pengar som egentligen kunde stoppas i bättre hål ,men det är ju jul-eller?

Jag känner mig så trött på all hets. Jag var en sväng på stan i morse kring öppning för att spana in utbudet. Hittade som jag misstänkte ingenting roligt. Jag hade spanat in några saker i förväg som jag hoppats skulle komma på rea. det enda som var nedsatt var ett par skor jag spanat på i några månader- halva priset men i fel storlek. Jag kom med andra ord hem tomhänt från mellandagsrean. Jag tyckte den var osedvanligt dålig i uppsala.

En sammanfattning så slipper ni...

H&M
hade de där kläderna som varit nedsatta hela hösten och ingen köpt då heller.

Weekday hade enbart jeans på sin rea.

Solo körde futtiga 30%

Holmlunds rea på Vila och Only, men inte säsongens märkeskläder

Monki har ingen mellandags rea (tillmitt stora förtret, jag hade hoppats- de hade ju sån schysst sommarrea...)

Vagabond  en bra rea med rätt skor nedsatta dock ganska utplockat storleksmässigt

Indiska helt okej rea

Lindex inte särskilt stor rea, men det som fanns var ganska schyssta grejer i många storlekar. Värt att notera är att lindex nu hakat på och kör en ekologisk kollektion!

Glitter ingen rea

Mer än så hann jag inte med på den timme jag hade på mig (men jag är nöjd med min effektivitet!) så har ni tips om den ultimata rean-tveka inte att kommentera...

Paying it forward

Igår fick jag motta många komplimanger, det gjorde mig så lycklig och varm inombords. Jag skickar gärna vidare känslan. (Någon som sett filmen förresten? den är bra den...) För att skicka vidare känslan tänker jag tillägna detta inlägg till mina inspirationskällor, helt utan inbördesordning.

Den första är fiktiv och den som hängt med längst. Allas vår stilikon Carrie Bradshaw. Men eftersom detta inlägg handlar om att ge cred till andra fantastiska människor blir föremålet för beundran såklart Patricia Fields. Tänk så många som inspirerats av denna kvinna. Och vilken förmåga att gång efter gång producera provocerande, beundransvärda avundsvärda och alldeles underbara outfits.




Den andra är underbaraclara. I bästa Carrie stil kombinerar hon gammalt och nytt som ingen annan till modiga, fantasifulla outfits. Clara är en helt vanlig tjej i norra Sverige (hon bor alltså inte i Stockholm utan visar att det går mer än utmärkt att klä sig fantastiskt utan att ha alla trendiga butiker runt hörnet). Politik, etik, gammalt och nytt, en stunds läsning som inspirerar till eftertanke. Hon inspirerar mig till att det inte behöver vara dyrt att vara snygg, till att tänka i nya banor och använda kläder jag har i kombinationer som innan kännt helt otänkbara. Mitt liv är en portion roligare och fantasifullare sen Claras blogg kom in i tillvaron. En stark tjej som är en inspirationskälla för mig och jag önskar att alla unga tjejer kunde inspireras och ta till sig av hennes individualitet! Ja, jag är lite lätt förälskad, är inte du det?


 Bilder Underbaraclara

Den tredje jag vill passa på att nämna är en mer nyupptäckt stjärna, nämligen Agathe som skriver Stylebytes. Liksom Clara är hon en grym secondhandfyndare och blandar mina två favorit element (H&M och second hand) till perfektion.

 Bilder Stylebytes


Singel i stan

Den här helgen blev en riktig "singelweekend". Igår var jag på julfest med jobbet (Tack till festkommitten som ordnat så himla fint, det gjorde ni bra!) otroligt trevligt, god mat och bra stämning. Idag är det sambons tur. De börjar kl 11, dvs nu och samlas iklädda smoking på östermalmstorg, det ni! Riktigt så tjusigt var det inté på min baluns... Jag har laddat upp med resorb (för hans skull- själv dricker jag sällan alkohol, igår blev det 1/4 glas vin, så någon stordrickare är jag inte) och film (för min skull). Ha en myslördag och försök undvika julstressen...

Ta vara på tiden

Jag föll som många andra för Marc Jacobs frukt-klockor att hänga runt halsen när det begav sig, jag hade till och med turen att få en (körsbär) av min älskling, lämnade dock tillbaka den då jag tyckte den kändes plastig och billig, inte alls värd 1995 kr. Igår gick jag på måfå in på glitter, och såg att de börjat ta in smycken "inspirerade" av desigers. Kul tycker jag som inte gärna betalar massa pengar för smycken jag tröttnar på snabbt. De hade till exempel klockor i gittarform och äpplen á la Marc för 129 kr inte lika snygga, men ger ju samma effekt till dina outfit som en äkta...

Annat som jag under mitt korta besök skådade var "Silver"halsband likande Efva Attlings fåglar, hjärtan med vingar som får mina tankar till Rachel Leigh samt totala rip-offs på Steven Sheins coola plastfigurer. Så, för er som vill haka på trender för en billig slant, är glitter mitt tips till er...

image146image147
Originalen från Marc Jacobs, finns att få tag i på Mrs H (även i Webshoppen).

Nobelfesten

Bilderna har ni redan sett, så här tycker Popcorn om festligheterna:

Jag älskar att Pippi Långstrump var temat både för dukning/blommor och underhållning. Det känns både svensk och Nobel. Jag tillhör det skaran som tycker det är oacceptabelt att inte Astrid Lindgren fått litteraturpriset.

Vad gäller klänningarna (herrarna får stå tillbaka eftersom alla har likadana kläder...)

Prinsessan Madeleine hyllas i pressen för sin vackra vinröda sammetsklänning. Jag tycker den var fin, men trist, säger mig ingenting-totalt neutral. Godkänt, inte mer.

Kronprinsessan Victoria i en klänning med färggradienter som det så fint heter. Klänningen känns kul, och även om jag generellt inte gillar trenden med färgradienter så känns Victoria nyskapande, modig och annorlunda. Klädsam är den också. Mycket väl godkänt

Drottning Silvia i en valentinoröd sidenklänning. Helt fantastisk, dramatisk, vacker, klädsam, annorlunda. Alldeles alldeles underbar. Litet minus i kanten för att den i sil ligger lite väl nära den berömda vita klänningen. Mycket väl godkänt
  
  2006

Filippa
Reinfelt en lila klänning med volanger nertill. En ganska enkel klänning som i sig inte ger några wow-känslor, men på Filippa är den fantastisk. Enkel med klassisk, Klänningen glittrar ikapp med vår first lady. Väl godkänt

Marie Jose
Fert har en svart klänning med en FANTASTISK kavaj. Jag bli helt till mig i trasorna av detta fantastiska klädesplagg. Ge Mig. Mycket Väl Godkänt

image144  Bild SVT


Att sörja något man aldrig förlorat

Jag har hittat mitt ytterplagg. DEN KAPPAN. Jag såg den på en tjej i Stockholm i november och senare på denna tjejen på Stockholm Streetstyle. Den är ett sånt plagg som jag alltid skulle ha i min garderob. En investering jag skulle vara beredd att göra. Men. MEN, Den är slutsåld sedan oktober och går inte att skaka fram varken i Sverige eller Finland, eller på ebay eller tradera elelr blocket. SÅ någon som kan tänka sig att sälja den till mig?

image143

Gammalt är bäst

Slötittar lite på Sound of music, och jösses vilken inspiration Julie Andrews och Von Trapp barnen bjuder på, titta bara på detta tecknade soundtrackomslag:

                                   image142

Jag skulle kunna gärna kapa hennes rosa outfit med den randiga väskan rakt av, eller någon av de gula klänningarna med för den delen..

För att inte tala om vilken reseinspiration miljöbilderna ger mig.

Det där med postorder

Jag är lite sur på mig själv. Borde lära mig att följa mina egna principer. Jag föll som en fura för La Redoutes 50% rea kväll. Fick prylarna- skickar tillbaka allt utom spelet The Urban Jungle som jag varit nyfiken på i några månader och köpte till ett bra pris. Alla kläder jag beställt från La Redoute i olika omgångar har jag skickat tillbaka. Jag tycker deras produktbeskrivningar väldigt sällan stämmer mot verkligheten. Det är ofta tunna sladdriga material och konstig passform. Känns billigt fast det sällan är det. Nej jag ska sluta klaga och isället fortsätta surfa på min secondhand våg.


Ett tillägg är dock att det är rätt snabb service ( 9 dagar...)

image139 Beställde tillexempel denna skinnväska som till utseendet stämmer väl med bilden. Är i getnappa men känns plastig. Knäpps med magnet som är alldeles för svag, öppnar sig bara jag lutar väskan litegrann. Ordinariepris är 559 kronor.

image140Linne från American vintage, tunn sladdrig kvalitet, med en icke-existerande passform. Mjukt och skönt, fin färg men rekommenderar inte modellen. Ordinarie pris 329 kr


Tvätta händerna när du är riktigt glad

Idag har jag bestämt mig för att inte gå utanför dörren. Jobbade extra igår på grannavdelningen. De hade maginfluensa. I torsdags var 2 sjuka, i går på morgonen var 6 sjuka igår när jag gick hem var 10 sjuka. Jag väntar. Så fort jag hör ordet magsjuka blir jag illamående, usch vad äckligt det är. Så. Idag är jag inomhus-för att undvika att smitta andra- och ha nära till en toalett utifallatt. Jag är pessimistisk, men så är det smittsamt också.

Hur man undviker magsjuka? TVÄTTA HÄNDERNA MED TVÅL OCH VATTEN och håll tummarna...

Ringmärkt

Cocoo.se får snart in nyheter, det som faller mig mest i smaken är de nya ringarna, känns lite nytt och fräscht.
Här är exempel på n¨ågra av ringarna Jag gillar den längst ner till höger bäst, Vilken är din favorit?


image138 
Priser varierar mellan 145-195 kr.

Spara på naturen

Jag tänker lägga ner mycket tid på julklappar iår. Tid och omtanke. Jag har gett mig tusan på att försöka hitta så mycket pynt och klappar som det bara går second hand. Några nya klappar blir det, för riktigt allt tycker jag faktiskt inte att man skall köpa begagnat.

Undrar du hur du ska hitta de där schyssta fynden?

Popcorn tipsar här om schyssta tradera fynd (jag har aldirg handlat från säljarna så jag tänker inte uttala mig om kvaliteten på produkterna):

image136

http://www.tradera.com/auction/auction.asp?aid=53442326

Skinnstövlar i stl 37, utropspris 1 kr (Attans att jag är en 38:a)


image137
http://www.tradera.com/_Vintage_Retro_Vit_Rysk_sjal_-auktion-52656039
Rysk sjal, utrop 40kr


Första andra tredje

Nu har jag sålt mina första pryl på tradera. Min fina Odd Molly klänning i siden var det som gick, till ett pris jag är nöjd med. Jag hade gärna haft den kvar, men det var det där med PPA, har inte använt den så mycket som jag trodde, så nu får någon annan ta vid och slita den med hälsan. Att sälja på tradera är definitivt något jag kommer fortsätta med, kostar inte så mycket och är enkelt och bekvämt!

                                                        image135

Nu ska jag på secondhand-runda, efter att jag sminkat av mig... Har utnyttjad mitt make up store presentkort, och det blev lite väl mycket ögon för min smak, men många bra tips fick jag.

Snälla tomten

Den nya butiken som jag nämnt några gånger: Modemecka har en liten tävling, kika in hos Käthehttp://kathe.nu för att veta mer.


Kära TOMTEN!
Jag har varit extra snäll i år, jag lovar.

ÖNSKELISTA:

Örhängen från Åsahjärtaniklas silverfärgade ekollon
för att de skulle passa till allt!

Halsband från Cajsita med hjärtan för att det är kärleksfullt utan att vara sockersött

Halsband från Cajsita bläckfisk för att det inte blir coolare än så här

Susan Posnick mineralfoundation (har färgen light hos ID) för att det bara är pyttelite kvar i ID burken och jag hittils varit för feg för att prova något annat

Blinkmascara svart för att jag är så nyfiken på om det kan vara det första mascaran som inte får mina ögonlock att fördubblas i storlek och det vore så kul att markera mina fransar till jul

Och om tomten har magiska krafter så vill jag helst av allt att alla utsatta barn kan få en fin jul i år utan våld.

Allt på listan finns att köpa på http://www.modemecka.se och förhoppningsvis bor även tomten där...



Mary Kay

Ett märke som varit helt okänt för mig tills för ett år sedan när jag började på mitt jobb är Mary Kay. En arbetskamrat är säljare, och på torsdag blir det homeparty. Jag har inte provat några produkter, men de jag känner som använder är helt fast. Mina dermalogicaprodukter börjar precis ta slut, så det är bra tidpunkt, är inte 100% nöjd med dermalogica, men så pass nöjd att jag kan tänka mig att handla mer. Fast det vore kul att prova något nytt... Roligast av allt vore ju ett hundraprocentigt budgetalternativ, för det bär emot att betala hundratals kronor för ansiktsvård...

Regn

Lite inspiration för en regning dag eftersom de envisas med att dyka upp hela tiden...

image134 Bild: The Sartorialist

Middagstips tack

Mottages tacksamt inom den närmsta timmen, har total idetorka... Annars blir det gröt.

Allmän koma

Väcktes ur min djupa dvala på min efterlängtade sovmorgon av en ilsken telefon. Någon på jobbet är sjuk- kan du komma in? Klockan var 06.45. Ramlade in i duschen, blev i tryckt en skinksmörgås och parkerad i en bil. Avkastad på jobbet var det bara att tumla ner i källaren för att byta om. VAKNA VAKNA, nej jag drömmer inte, dags att vakna och arbeta.

Hela dagen blir lite störd när man vaknar fel, och det mesta på jobbet kändes lite små hackigt. Men det är skönt att vara hemma efter att ha tittat på årets adventsfyrverkeri i stan (tradition sedan 17 år att det anordnas ett megastort fyrverkeri varje 1a advent i botaniska trädgården) Det var så fint, maffigt och romantiskt med passande musik. Avslutades med att det snöade guld över hela området. Oj så fint! Nu- lite av den där sovmorgonen tack!

                                                                                    image133

Granit-koma

           image130image131image132 
                                  
Granit
är inte precis ett företag som jag förknippar med kläder, men de har faktiskt en trevlig kollektion i ekologisk bomull i basfärgerna svart, vitt och grått. Kläderna är i mjukt material och rymliga/avslappnade i form. Prisexempel: Långärmad tshirt 169 kr.

Jag blev överraskad när jag klev in i den nyöppnade lokala Granitbutiken och upptäckte att de tom 5/12 har halva priset på alla svarta kläder. Jag hamnade i tillfällig granit-koma och shoppade upp mig på halva kollektionen (mest för att det inte fanns provrum i butik=prova hemma). Lite får åka tillbaka pga fel storlek. Men o så mjuka och sköna alla kläderna var!

Kollektionen finns att beskåda på http://www.granit.com 

RSS 2.0